Single Blog Title

This is a single blog caption
22 Mar

Atentat la Bruxelles! Capitala Europei, în stare de alertă maximă!

“Belgia: explozii de proportii la aeroportul principal din Bruxelles: fum, panica si oameni fugind în toate directiile”, cam asa a aratat dimineata zilei de 22 martie 2016.

“Cel Putin 11 persoane au fost ucise şi peste 25 rănite în două explozii produse în zona de check-in a aeroportului din Bruxelles. Una dintre explozii a avut loc la biroul companiei aeriene American Airlines. Primele imagini de la faţa locului arată o zona devastată de explozii și oameni care fugeau. Aeroportul Zaventem a fost evacuat, circulația trenurilor spre aeroport a fost oprită”, scrie Der Spiegel.

“Belgia este în alertă sporită de teama unor atacuri teroriste, după capturarea lui Abdeslam”, scrie publicatia afp

“Belgia este în stare de alertă sporită pentru a dejuca eventuale atacuri de răzbunare, după capturarea teroristului Salah Abdeslam, suspectat că ar fi creierul atentatelor din noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morţi, printre care doi români. “Ştim că oprirea unei celule poate împinge alte celule să acţioneze. Suntem conştienţi de acest lucru”, a declarat ministrul belgian de Interne, Jan Jambon, pentru postul public de radio din Belgia. Ca singurul presupus participant la atentatele de la Paris prins în viaţă, Abdeslam este considerat de anchetatori o sursă majoră de informaţii privind restul celor implicaţi – de la reţele de susţinere, la finanţatori. De asmenea, autorităţile vor încerca să afle dacă sunt planificate noi atacuri. Anterior, ministrul Belgian de Externe, Didier Reynders a declarat că este posibil ca Abdeslam să fi complotat pentru a lansa şi alte acte teroriste, după descoperirea unor arme în cartierul Forest din Bruxelles. Jambom a precizat că nu poate confirma această ipoteză, dar a subliniat că este o posibilitate”.

Leave a Reply